Αρχική » » Η λογοκρισία στα χρόνια της χούντας (Βίντεο)

Η λογοκρισία στα χρόνια της χούντας (Βίντεο)

{[['']]}

Με τη λογοκρισία και την προπαγάνδα στα χρόνια της χούντας ασχολήθηκε ο Χρίστος Βασιλόπουλος σε μια εκπομπή του, το 2009. Αξίζει να την παρακολουθήσουμε στο βίντεο που παραθέτουμε.

 Η εκπομπή θυμάται τις διάφορες μορφές λογοκρισίας που εφάρμοζε η δικτατορία των συνταγματαρχών. Μέσα από εφημερίδες, δίσκους και σκίτσα της εποχής, αλλά και μαρτυρίες δημοσιογράφων και καλλιτεχνών που υπέστησαν τη λογοκρισία, η εκπομπή σκιαγραφεί τους μηχανισμούς μέσω των οποίων διαμορφώνονταν η τότε δημόσια σφαίρα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η πλήρης διαστρέβλωση των όσων έγιναν κατά τη κηδεία του Γ. Παπανδρέου.

 Ο Χ. Βασιλόπουλος αξιοποιεί το αρχείο της ΕΡΤ για να εντοπίσει ντοκουμέντα και τεκμήρια που δίνουν την εικόνα της εποχής. Βρίσκει πολλούς λογοκριμένους δίσκους και παρουσιάζει τις ιστορίες των κομμένων τραγουδιών.
Κατά τη διάρκεια της εκπομπής προβάλλεται σπάνιο οπτικό υλικό με τον θεωρητικό της χούντας Γ. Γεωργαλά επί το έργο, σε ομιλίες και περιοδείες, καθώς και το κομμένο φιλμ από τη δίκη του Α. Παναγούλη

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΙΣΤΟΡΙΑ - ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger