Αρχική » » Εγκληματίες και προδότες Μέρος 6ο - Τα Πολιτικά Κόμματα

Εγκληματίες και προδότες Μέρος 6ο - Τα Πολιτικά Κόμματα

{[['']]}
 ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΚΤΟ

Τα Πολιτικά Κόμματα

Ο παλιός πολιτικός κόσμος της χώρας, όσος δεν πέρασε στη διάρκεια της κατοχής ανοιχτά με τον καταχτητή υπέθαλψε μ’ όλα τα μέσα που είχε στη διάθεσή του την οργάνωση της προδοσίας στη χώρα μας.

Στάθηκε στην αρχή τελείως αδιάφορος μπροστά στην υποδούλωση και πήρε μια ειρωνική θέση μπροστά στις προσπάθειες να οργανωθεί η Αντίσταση του Έθνους. «Η χώρα θα Ελευθερωθεί όταν το θελήσουν οι σύμμαχοι, οι μεγάλοι». Δεν ήθελαν και δεν μπόρεσαν γιατί δεν τους συνέφερε να καταλάβουν το νόημα του πολέμιου αυτού, ότι δηλαδή ο πόλεμος δεν έπρεπε πουθενά να τελειώσει και πως έπρεπε να συνεχιστεί με άλλες μορφές γιατί έτσι μόνο θα κερδίζονταν τελικά.

Μα εκείνο που έκανε τους πολιτικούς αρχηγούς όλο και ποιό αντίθετους  στη θέση για συνεχή πόλεμο, στα μέτωπα και στα μετόπισθεν του εχθρού, ήταν το γεγονός πως λαϊκές δυνάμεις, έξω απ’ αυτούς και παρά τη θέλησή τους, πήραν στα χέρια τους τη σημαία του Εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα. Το γεγονός αυτό τους έβγαζε όλο και ποιο πολύ από την παθητικότητα που σιγά σιγά μεταβλήθηκε για ορισμένους τουλάχιστον πολιτικούς αρχηγούς σε μια άγρια αντιλαϊκή ενεργητικότητά τους που έφτασε πολλές φορές σε στενή ένωση με τον καταχτητή. Αν σήμερα υπάρχει στη χώρα μας κυβέρνηση Κουϊσλγκ και αν το Κράτος των προδοτών πλάι στον καταχτητή οργιάζει σε βάρος του Ελληνικού Λαού, αυτό οφείλεται και στη στάση του πολιτικού αυτού κόσμου της χώρας.

Ο δημοκρατικός πολιτικός κόσμος οργάνωσε τον ΕΔΕΣ με αρχηγό το Γονατά. Το ρόλο της οργάνωσης αυτής τον εξετάσαμε σε προηγούμενο κεφάλαιο. Στενή συνεργασία με τους γερμανούς για να χτυπηθεί το Εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα. Όταν τις Ασφάλειες τις ανέλαβαν επίσημα οι γερμανοί με το Στρόοπ, επισκέφθηκαν το Γόνατά ανώτατοι αστυνομικοί και ζήτησαν τη γνώμη του. Να τί τους είπε ο Γονατάς: «Υψιστα Εθνικά συμφέροντα επιβάλλουν όχι μόνο την παραμονή σας στην Αστυνομία, αλλά και τη στενή συνεργασία μας με τούς Γερμανούς». Στους ίδιους Αστυνομικούς τόνισε την «ανάγκη να χτυπηθούν σήμερα οι κομμουνιστές γιατί καταλληλότερη ευκαιρία από τη σημερινή δεν θα βρεθεί». Εάν αργότερα, συνέχισε, «σας ζητηθούν ευθύνες θα τα αποδώσετε όλα στους Γερμανούς και θα είσθε εντάξει». 

Ο ίδιος ο Γονατάς σαν εκπρόσωπος μέρους του δημοκρατικού κόσμου της χώρας, είναι ο οργανωτής των περίφημων Ταγμάτων Ασφαλείας που τόσο βλάφτουν τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του Λαού μας και στηρίζουν σήμερα τους γερμανούς στη χώρα για να εξοντώσουν το λαό μας. Μιλάει πάνω σ’ αυτό με κυνικότητα χωρίς καμιά ντροπή κι αυτός και το περιβάλλον του. «Ολη αυτή η δουλειά των Ταγμάτων είναι δική μου. Ψέματα λεν οι κομμουνιστές πως δεν αγαπάει ό λαός τους τσολιάδες μου. Στην Πάτρα ό λαός τούς έρραινε μέ άνθη καί κατατάσσονται άθρόοι στά Τάγματα». 
Οταν του θέτουν το ερώτημα γιατί οι σύμμαχοι αποκηρύσσουν επίσημα τούς τσολιάδες απαντάει. «Αυτό γίνεται από πολιτική ανάγκη. Μην ακούτε αυτά πού λένε οι Άγγλοι φανερά. Πιέζονται σήμερα από τους Ρώσους».

Όταν έγιναν οι αιματηρές επιδρομές των Γερμανών, των τσολιάδων και της Ειδικής στην Καλογρέζα και Κοκκινιά όχι μόνον τις ενέκρινε -και πώς να μην τις εγκρίνει αφού  αυτός τις οργάνωσε - άλλα πρόσθεσε πώς πρέπει να επεκταθούν και σ’ άλλες συνοικίες της Αθήνας.
Οι παλιοί προσφυγικοί συνοικισμοί της Αθήνας που δέχονται καθημερινά αυτές τις επιδρομές που διατάσσει ο Γονατάς εναντίον τους θα τον έχουν ύπ' όψει τους την ώρα της Λευτεριάς. Οι συνεργασίες του με το Στρατηγό Διοικητή Νοτίου ’Ελλάδος, το Ράλλη, Ταβουλάρη ακόμη και με το Ριζόπουλο της ΕΣΠΟ, τον Παντελέγλου της ΟΕΔΕ και το Γούλα των ΕΕΕ που είναι γνωστοί Γκεσταπίτες είναι πολύ γνωστές.  Στο σπίτι του κάθε Κυριακή έχει τραπέζι στο Μαντά γνωστό βασανιστή στην Ειδική Ασφάλεια, τον κουμπάρο του Αποστολάκη γαμπρό του 'Αγήνορα και άλλους Γκεσταπίτες.

Με την κατάρρευση της Ιταλίας πριν λίγες μέρες ο Ιταλός Στρατηγός Βικιαρέλλι που ανήκε στην παράταξη Μπαντόλιο κάλεσε το Γόνατά και τον ρώτησε αν μπορούσε να στηριχθεί στον Ελληνικό λαό και τους αντάρτες μας για να οργανώσει την άμυνά του εναντίον των Γερμανών σύμφωνα με το σχέδιο και τους όρους ανακωχής που οι σύμμαχοι είχαν επιβάλει στην Κυβέρνηση Μπαντόλιο.
Ο Γονατάς όχι μόνον απέρριψε την πρόταση αυτή να βοηθήσει τους συμμάχους και τον Ελληνικό λαό στον αγώνα τους κατά των Γερμανών, μα και ενημέρωσε τους Γερμανούς για τις προθέσεις του Βεκιαρέλλι και του Μπαντόλιο. Πολλοί πολιτικοί αρχηγοί ήξεραν αυτές τις διαπραγματεύσεις.

Ο Σοφούλης από πολύ καιρό έλεγε πώς δεν είναι σύμφωνος με τον Γονατά στις ενέργειες που κάνει και καθώς έλεγε σε πολλά στελέχη του κόμματος, του έκανε παρατηρήσεις για τις ενέργειες του και ήταν έτοιμος να τον αποκηρύξει.
Όχι μόνο δεν έκανε αυτό, άλλα όπως αποδείχτηκε ανέχτηκε τα όσα εγκλήματα οργάνωσε ο Υπαρχηγός του σε βάρος του Ελληνικού Λαού.
Ελάχιστοι δημοκρατικοί πολιτευτές βρήκαν λόγια για να εκφράσουν τον αποτροπιασμό τους για τα εγκλήματα του Ράλλη, του Ταβουλάρη και του Γονατά, Και όμως στην καλύτερη περίπτωση δεν έκαναν τίποτε για να μη δοθεί τόση μεγάλη βοήθεια στους Γερμανούς στην εξοντωτική προσπάθεια τους, κατά του Ελληνικού Λαού.

Οι αρχηγοί και τα στελέχη του Λαϊκού κόμματος σε μεγάλη τους πλειοψηφία ακολούθησαν τον ίδιο δρόμο. Ο Θεοτόκης στην Κέρκυρα σ' όλη τη διάρκεια της δουλείας στάθηκε πλάι στον Ιταλό διοικητή Παρίνι και ενδιαφερόταν για τα κυνήγια του και τις δεξιώσεις του με τον Παρίνι. Ο Στράτος, ο Σχοινάς, ο Γιαννόπουλος, ο Πολυγιώργης κ. α. αποτελούν το στενό περιβάλλον του προδότη Ράλλη και τον ενισχύουν με κάθε τρόπο.
Δημοκρατικοί και λαϊκοί πολιτευτές καταφεύγουν στο Ράλλη και του ζητούν ενίσχυση σε τσολιάδες και χωροφύλακες για να επιβάλλουν την τάξη των Γερμανών στις περιφέρειας τους, όπου ο λαός έδιωξε τους Γερμανούς και τους προδότες.

Ο Πλαστήρας αλληλογραφεί απ' τη Νίκαια μέσω του Βερολίνου με το Βουλπιώτη, εγκρίνει όλες τις ενέργειες του Γονατά  και τον διορίζει εκπρόσωπο του. Οπως γράφει στο από 20)1)44 γράμμα του εξουσιοδοτεί το Γονατά να τον αντιπροσωπεύει σε όλα τα πολιτικά και μη ζητήματα γιατί είναι ο μόνος που γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλον τις σκέψεις του και τις απόψεις του. Και μόνο το γεγονός πώς το Βερολίνο διαβιβάζει τα γράμματα του Πλαστήρα στο Γονατά είναι αρκετό να δείξει πόσο εξυπηρετεί τους Γερμανούς η αλληλογραφία αυτή και πόσο είναι σε βάρος του Λαού.

Ο Ζέρβας και ο Γονατάς διεκδικούν ο καθένας για λογαριασμό του τον Πλαστήρα που τον βάζουν επικεφαλής του κινήματος για τη Σοσιαλιστική τους δημοκρατία. Ολοι τους περιμένουν τελικά πως θα σπάσει η συμμαχία Ρωσίας και Αγγλίας που μαζί με τη Γερμανία θα χτυπήσουν τη Σοβιετική Ρωσία. Είναι η τελευταία ελπίδα των γερμανών και των προδοτών. Ελπίδα μάταιη. Δεν τους μένει τίποτε άλλο να ελπίζουν. Να τί λέει ο Λούβαρις που γύρισε τελευταία από το Βερολίνο. «Η μόνη ελπίδα των γερμανών, η τονωτική ένεση που κάνουν στο Γερμανικό Λαό οι ηγέτες του, είναι η ελπίδα που του δίνουν πως η Αγγλία θα αποτραβηχ τεί από τον πόλεμο, θα ‘ρθει σε ρήξη με τη Σοβιετική Ρωσία και έτσι η Γερμανία θα σωθεί». Αυτό πιστεύουν και οι δικοί μας φασίστες και κρυπτοφασίστες . Σ' αυτό το παιγνίδι ποντάρει κι’ ο Ράλλης κι’ ο Ταβουλάρης κι’ ο Γονατάς και οι βιομήχανοι που στηρίζουν τον ΠΑΣ. Πίσω απ’ αυτό οχυρώνονται για να χτυπούν με λύσσα το Λαό πλάι στους Γερμανούς.

Εν τω μεταξύ συνεπείς στην τελευταία τους αυτή ελπίδα προετοιμάζουν το έδαφος. Με τα όπλα των Γερμανών εξοντώνουν ότι βοηθάει τη χώρα μας και τον ενιαίο συμμαχικό αγώνα κατά του φασισμού. Με τη συκοφαντία τόσο  στους συμμάχους μας έξω, όσο και μέσα στο λαό, ενισχύουν το Γερμανικό παιχνίδι. Φτάνουν στο σημείο να μοιράζουν ανοιχτά προκηρύξεις με τις πλάτες των Γερμανών και να λένε πώς οι Γερμανοί δεν κάνουν αντικομουνιστικό αγώνα και καλούν τους Ελληνες «πατριώτες» δηλαδή τούς Γερμανούς, τους Γερμανοτσολιάδες και τις Ασφάλειες, να σφάζουν όσο μπορούν περισσότερους κομμουνιστές.

Οι 200 ήρωες κομμουνιστές που σφάζονταν επί τρεις ώρες την πρωτομαγιά στην Καισαριανή, οι τόσες εκατοντάδες και χιλιάδες πατριώτες πού πέφτουν κάτω από τα δολοφονικά βόλια των Γερμανών και των Τσολιάδων δεν τους ικανοποιούν, θέλουν περισσότερο αίμα. 

Οι Γερμανοί δεν κάνουν πραγματικό αντικομουνιστικό αγώνα! Φαίνεται πως κάνουν αγώνα εναντίον της Εθνικής Δράσης, του ΠΑΣ, του Παπαγεωργίου του ΕΔΕΣ, του Μαρκεζίνη του Τοβουλάρη, του Φίλωνα, του Γονατά, του Παπαστράτου, του Λάμπου, του Ντερτιλή και των έμπορων και βιομηχάνων που θέτουν στη διάθεσή τους τις ορδές που ρίχνονται πλάι στον καταχτητή ενάντια στο Λαό.
Κάνουν ότι μπορούν. Συκοφαντούν τον αγώνα του Εθνους . Τα εγκλήματα που κάνουν οι ίδιοι ενάντια στο λαό τα αποδίδουν στο λαό  Μιλάνε για συμμαχία μας με τούς Βουλγάρους.
Και όμως ξέρουν πώς μόνο ο λαός, μόνο το ΕΑΜ παλεύει ενάντια στους Βουλγάρους στη Μακεδονία και στη Θράκη.  Η  συκοφαντία και η ψευτιά, ο κυνισμός είναι τα γνωστά όπλα του φασισμού. Μα δεν θα κάνουν τίποτε με όλα αυτά. Τελικά θα τσακιστούν. Ο λαός μας ενωμένος σε ακατάλυτη εθνική ενότητα, ενάντια σ’ αυτούς και τους καταχτητές, θα νικήσει και θα ποδοπατήσει τα βρωμερά σκουλήκια που νομίζουν πώς μπορούν να του φράξουν το δρόμο.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΙΣΤΟΡΙΑ - ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ - All Rights Reserved
Proudly powered by Blogger